查看: 35744|回復: 21
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 唔洗幾耐D幫會執晒粒

改版後玩家跑商幫會冇金收益 , 只有做練金任才可以維持幫會資金 , 都冇所為咁咪做囉 !但最抵死糸要扣活躍值去做 ,
活躍值又要靠刷副本拎 , 但放工或放學後又有幾多時間去刷你地D限時限刻既副本 , 仲要留意一樣就糸原來刷反刷門小 ,
只糸當日第1、2場有活躍值 , 之後你刷幾多場都糸冇用架 , 你地有冇計過條數架 ? 唔知我有冇理解錯誤 , 以下舉個例子 :  
六點鐘放工 -- 七點幾返到屋企 -- 七點半開始刷野
19:30 樓蘭刷箱------ 35點 x 1次
20:30 蘇州刷棋------ 35點 x 1次
21:00 兵賊入侵------ 17點 x 2次
21:30 藏  經  閣------ 56點 x 1次  
22:00 偷襲門派------ 17點 x 2次
22:30 收集簽名------ 35點 x 1次
         幸運快活三--- 1點 x 1次
         101許願------- 19點 x 1次
22:45 初戰飄渺峰--- 93點 x 2次
以上咁刷法一共 =  517點 , 但刷完都已經23:30 要留返45分鐘去做幫會練金任(因為當天活躍值到零晨00:00 ,
會從新計過) 好彩的話45分鐘做10次的話 , 每次得48金計入幫會 , 48金 x 10次 = 480金 ,
但一個五級幫城每次維城扣44金幾 , 以上流程糸完全冇時間比你食飯同沖涼 !

你地D生意佬諗埋D死橋 , 好明白你地只想D入咭玩家留低 , 趕走D生活玩家 , 但咁樣糸破壞天龍生態系統 , 遊戲內所有貨幣都糸用金幣 , 升寵、升技、升心法、升修練、咩都要用金升 , 一班肯洗錢入咭元寶玩家 ,
人地洗咁多錢只為既糸打交pk的快感 , 唔通會做幫任跑商搵金咩 , 咁咪做就左一班生活玩家既存在囉 ,
其實一班肯洗錢冇時間做任搵金 ,  一班有時間做任搵金 , 但冇咁多錢洗玩家 , 大家都只糸各取所需 ,
生活玩家也有一定存在價值 , 將生活玩家趕盡殺絕 , 講真對你地都冇益處 , 時間一長各種新玩意好似龍紋、
第三本修練咁 , 邊處有咁多金幣升呀 ! 搞下搞下只會越來越少人玩呢個Game , 市場上唔糸得天龍一個pk遊戲 ,
唔該開發商慎而重之的想一下!
如果以上有講得唔岩既地方 , 請大家指教下 !
回復

如果個幫多人都仲可以維持到個幫會資金,但係如果個幫少人就真係鬥快執粒了...
回復 支持 反對

講得好....講真天龍3都唔喺好多人返黎玩......仲俾佢咁搞一搞...唉....
回復 支持 反對

大陸天龍無考慮過港服咁搞 所以照拎番更新檔比港服
回復 支持 反對

可吾可以改番跑商幫會有金有貢-- 吾洗幾耐真係會汁哂LO...........
吾係個個都咁多時間玩ka
回復 支持 反對

活躍值唔會重新計算
做任果個喺要總活躍,上限為500
唔喺今日活躍
其實刷四絕*3 飄2次 +1次燕子 已經有500
回復 支持 反對

你個幫得你一個人?
回復 支持 反對

唔會做幫任個d就有好多活躍值
做幫任個d就冇活躍值
好心唔好當我地24小時拎黎打機既人啦 點兼顧=.=?
回復 支持 反對

依個設計原本係用黎趕走班商隊,跑商幫會冇金,商隊=垃圾=踢得.我認為依個設計OK,但係煉金一次要成50活躍值,實在太多啦,我覺得應該大減,例如1次用5-10點,咁一日每人做2-3次個幫都頂到既.
回復 支持 反對

一人最多有500點活躍值...佢一次要就50點...一隻ac唔刷野最多只可以做10次
仲要諗下有d未必糸滿級ac...一日搵到既錢其實真糸唔穩定
有d ser已經唔夠人.仲要咁搞
咁最後佢糸咪想成ser人都入晒去1個幫??
仲要糸全世界一齊做任先可以維持到一個幫
唔計星期6,日.星期1-5有幾多人真糸可以24小時糸到??
咁糸刷副本先定糸做任先??
刷副本幫會等汁.唔刷副本又冇活躍...
幫會都糸等汁
其實驚溫想點
回復 支持 反對