樂古Nakuz

標題: 對現時既網遊非常心淡(更新左兩隻本人最愛既OG評價) [打印本頁]

作者: 逝小翼    時間: 29-7-2010 12:23
標題: 對現時既網遊非常心淡(更新左兩隻本人最愛既OG評價)

唉 , 其實真係我要求多多 我認既..

但係 來來去去得以下依幾種遊戲 我相信唔只得我一個咁諗.
等我集中講下依幾隻有小小特色網遊不足之既地方:

打怪網遊(RPG) , 唔理你3D2D回合制即時制 , 你都改變唔到你係打怪做任既網遊 .
係垃圾網遊黎講佔最多位應該係佢 , 生產商一味注重畫質 , 無視其耐玩程度 ,
加上普遍既RPG 都係以高等比較好玩 , 當然 , 有部份玩家有恆心好悶咁樣打怪做任打怪做任升上去 ,
但係普遍既香港玩家都會半途而廢 , 包括我在內 ,

仲有仲有 , 完善既交友系統係非常重要 , 一個完善既交友系統 , 可以另依隻GAME既人流KEEP住 , 最小唔會主SER都拍蚊 , 原因?
完善交友系統->人易係網遊入面識朋友->為左同朋友玩唔會咁易離開隻網遊.

可以改善既 , 就係為前中期(低等時)加插一些特色系統 , 每10LV就可能有新野玩.

低LV PK唔會輸比高LV , 技術型ONLINE

AIKA : 我覺得 AIKA 既國戰系統真係真係真係做得唔錯 , 可惜 , 我升到35左右無玩, 我公測開始玩既
果時仲同班40一齊去其他國殺人 好好玩. 但係 , 點解我會走? 就係遊戲對中等玩家缺乏新鲜感 , 當然 , 過到依關之後日日去國戰緊係好玩 , 但係我真係接受唔到.. 何況其他無國戰無特色既網遊?

SD高達: 其實我覺得SD高達唔錯 , 但對一D唔鐘意高達既人唔公平 特別係SD左..

龍之穴: 開頭幾新鲜 , 都可以留住我 , 但係職業不平衡(我衰仔簡左劍王我錯-_-) 另我28LV劍王無辦法有心機咁繼續落去. 但佢已經做得唔錯 , 同埋佢可以加番啲打怪區 , 副本用黎做任務 , 但係唔入副本一樣打到怪 , 咁樣我覺得會更好..

CSO , MKZ , AVA 等等: 槍GAME? 我都有玩喎, 依種GAME講求合作好緊要 , 所以一開始我都以為接受到 , 但係玩左幾場都無玩 , 因為全部都係拎住支槍沖沖沖射射射 , 最多都係有戰術地沖同有技術地射 , 佢可以變既地方可以話係無..(CSO算變得最多 . 可以做埋彊屍) 但係依種槍GAME都可以另我得閒開黎玩下 回味一下.

LEAGUE OF LEGENDS: 我可以同佢拉埋魔獸信長黎講 , 唔會介意嗎?  LOL 跟本同魔獸既信長真三國DOTA 差唔多 , 唔同角色 , 武器 , 咁啦.其實依種GAME 唔洗升LV , 可以拎高等低箋玩家鬥技術.
但係問題出現係千篇一律既一場場既遊戲. 場場都係5打5 , 場場都係上中下路合作 , 我玩信長玩到悶 , 再玩LOL我玩左3場頂唔順...(魔獸信長我而家都無玩)

NFSW: 車 , 我都岩喎 , 點解我又會放棄呢? 原因同上面既槍GAME一樣 , 如果唔係太大興趣應該都唔會玩得耐 , 但我仍然會得閒悶得制都會開黎玩下

勁舞團(1 , MOOV , 2) , 唯舞 等等: 依種音樂GAME , 可以另當時剛接觸網遊既小朋友可以玩落去 ,
勁舞1既自由模式成為我一開始既目標.但係我離開既原因唔係隻GAME既問題 , 係玩家問題. 我走果時 , 日日都見到啲(滅 , 踩 , 乜射乜嘖)都有齊哂 , 其實滅完又點?你方佢真係封號? 就算封左號你估佢唔會繼續玩勁舞? 有既 , 無幾多個. 而日日見到依啲房真係好心淡.

*(29/7 16:10新增)
魔力1和魔力2: 哈哈 應該係我最愛既RPG竟然唔記得左打. 我覺得真係超級無敵非常之好玩 , 可惜 , 魔力2既遊戲幣回收唔夠 , 搞到成街有錢仔..加上高等PK會爆裝 , 搞到無人有心機PK , 高LV唔PK仲有咩做 所以走哂. 魔力1: 我諗除左WOW天堂果啲之外 , 魔力1就係最受歡迎既RPG , 同巨商齊名.可能有好多人都唔識魔力 , 因為佢係一隻回合制2D RPG , 加上收費 , 同埋台灣人多 , 所以無乜人會提 . 但係佢仲生存到 點解點解呢? 因為遊戲需要合作 , 合作要識FD , 佢特別地方係 做杖 做劍 做衫 都可以分開職 , 而佢又係一隻收費GAME 所以無乜人會雙開(除非你有錢比雙/3/4月費) , 而你一隻AC最多開2條友 , 所以你點都要搵人買  , 而搵熟人會平D依個唔洗問 . 所以就拎到你好友欄最小有5個都係生產系既人 . 而生產系既人點搵材呢? 又要搵幾個人專係幫你做材賣比你既 . 如此類推就成左一個好大既交際網絡 , 最後加埋同你一齊升LV打王既FD , 就係一個成功既OG內所需既大型交友系統.. 唔好喇喎 , 一定有唔好 , 如果唔係我都繼續玩啦- -.. 就係 , 隻GAME因為太舊 , 都係無乜點更新 ........ 同以下既一隻GAME一樣 人流不斷減小..
(幾年前睇佢係5.0砂之記憶 覺醒的光 岩岩去睇仲係. . .)

彩虹冒險: 彩虹真係一隻好GAME , 但係衰咩? 衰開發商 , 睇小依隻GAME , 有成兩年無更新 最後汁埋 , 真係比個叻佢. 係我F1(4年前) 依隻GAME可以話係大熱 , 魔力1因為收費而我果時零用比人扣左唔夠錢玩 , 就轉左彩虹.. 果時高頻12個爆8個 中頻 爆一半 試問一隻唔係3D既GAME 點會咁勁? 就係合作 仲有佢係交流模式 , 基本上仲多過其他模式 , 除左賣野之外 , 你地記唔記得仲有咩標題? 就係招朋友 招兄弟姊妹招公招婆 公會收人都有. 而且多數都有人入.就係成功地方. F2我開始走 , 因為一年黎完全無更新 , 13仔之後就無見過更新. 之後我就開始周圍ONLINE都試下 直至而家..

TO各大開發商:
其實玩網遊 , 大部份人都鐘意熱鬧同識朋友 , 如果唔係玩pc仲好 , 我唔相信pc既質素比網遊差.

但係各大開發商仍然未諗通依點..除左勁舞團.雖然我唔覺得你地會睇到.-_-但係你地睇下勁舞團, 你覺得佢真係因為跳舞好玩? 如果係既 , 我投降.你地試問 , 你地有能力同PC GAME既FF PES  果啲比畫質比系統咩?. 我答你 , 做OL太多限制 無可能比PC做得好 , 你唯一既就係係交友度做好啲 , 希望你地快啲諗通 用兩年至三年整隻真係岩個市場需求既網遊 , 之後我考完HKDSE就有得玩:lol

*(31/7 11:30新增)
我岩岩又諗到小小野想講 , 魔力當時成功既原因係 多職業 如果無左某一種職業既朋友你係隻GAME入面生存唔到.
你唔想整咁多模組咁多動作你就唔好整OL啦唔該. 魔力我諗唯一不足之處都係一開始簡角色係定左係20幾個角色入面簡樣
但係我覺得唔係大問題 , 唔洗改都得 , 但係魔力1 咁好玩 , 點解魔力2 啲人會走哂? 就係職業大幅減小;p
講到依度其實我都係想帶出一個信息 , 你唔洗講咩遊戲特色出黎 , 你要既只係默默咁諗下點樣可以做到職業互補互助.
當成功諗到既時候你隻game就會好好收. 畫質真係其次 , 你見回帖既玩家 , 大多數都唔係講緊畫質 而係講緊系統
畫質 當然要做 , 但唔係主要 ..

暫時我諗到咁多 , 其他唔提既一係我未諗起一係我覺得廢到無雖要提 , 執左果啲我無講 ..

同埋我想知有幾多人有心機睇哂依篇野 有既請舉手._./ (其實我覺得每個人都會剩係睇自己有玩過OL既果部份-_-)
如果有咩對現時既網遊有抱怨/有意見都可以係以下提出, 我都想睇下會唔會有啲我未諗到;P
作者: Sl0veR    時間: 29-7-2010 12:56
MMORPG - 玩到唔想玩
競賽車 - 次次輸比人,無心玩
即時戰略 - 唔夠人打
音樂 - 我暫時目標
作者: [HK]賢先生    時間: 29-7-2010 13:29
MMO來說.必須有點新的玩法 不是什麼自動打怪...什麼按一下打怪等等的玩法現在的MMO型的OG 10個有9個玩法沒什麼分別
但Gamania在MMO做得十分出色
較為喜歡的有BS和王者吧
王者是十分不錯的
[size=14.1667px]賽車啊,,[我個人認為][可能]要HKD戰士先可以玩吧..呵呵 現在必須引入一些新的玩法 任務必須有創意
FPS GAME我不是好喜歡..但有點想玩 等待MKZ和Gameone的新作吧
音樂一樣 必須創新 Mstar較為期待吧
但現在來說 必須做到的是
要求低 質數高 可玩性高吧^^
作者: Sl0veR    時間: 29-7-2010 14:11
MMO來說.必須有點新的玩法 不是什麼自動打怪...什麼按一下打怪等等的玩法現在的MMO型的OG 10個有9個玩法沒 ...
[HK]賢先生 發表於 29-7-2010 13:29

講起MStar我就落淚,
過多兩個月就一年,
等左一年la,
我又唔想Au2同MStar開戰,
兩隻都係我心愛的,
T.T..............................
作者: 慧星雲    時間: 29-7-2010 14:21
確實,良好既交友系統非常重要,我有一隻MMORPG,

尋日同朋友洗副本,洗到隻BOSS死左68次,

都未覺得悶...
作者: 逝小翼    時間: 29-7-2010 14:31
確實,良好既交友系統非常重要,我有一隻MMORPG,

尋日同朋友洗副本,洗到隻BOSS死左68次,

都未覺得悶.. ...
慧星雲 發表於 29-7-2010 14:21

咩online 講黎聽下我想試
而家悶到喊 乖到睇書-_-
作者: 黑天使•暗靈    時間: 29-7-2010 16:03
咩online 講黎聽下我想試
而家悶到喊 乖到睇書-_-
逝小翼 發表於 29-7-2010 14:31

喧你繼續乖到睇書
咁樣先係最好 :9
作者: 逝小翼    時間: 29-7-2010 16:06
喧你繼續乖到睇書
咁樣先係最好 :9
黑天使•暗靈 發表於 29-7-2010 16:03

但係我想打機多啲.
又無咩岩玩咁解--
作者: Sl0veR    時間: 29-7-2010 16:38
你可以玩番你中2過ge Game,
試下係隻Game到識人,
一有fd同你玩,
你就一定唔悶.
建意玩台灣Game,
因為台灣人無香港人感串.
我識人ge方法好怪,
以台灣Au2為例:
去人地D房,
玩幾場,
慢慢加入佢地話題,
慢慢講下笑話,
就會識到人.
作者: 逝小翼    時間: 29-7-2010 16:43
你可以玩番你中2過ge Game,
試下係隻Game到識人,
一有fd同你玩,
你就一定唔悶.
建意玩台灣Game,
因為台灣人 ...
Sl0veR 發表於 29-7-2010 16:38

彩虹汁左-_-.. 魔力要買點-_-...
最愛果兩隻基本上而家都唔玩得..
除左AU2 你有無推介 :(
作者: 123123!    時間: 30-7-2010 08:22
彩虹冒險呀T_T
作者: tonykawa    時間: 30-7-2010 12:08

彩虹冒險 E個GAME根本食唔到$= =
D金高角根本可以唔洗買= =
D卡又易拎........

做左咁耐都係錦嫁啦....再出又食唔到$又再汁過- -
雖然我都好LIKE E個GAME 技術GAME
之前我777打111裝都唔夠打= =
技術GAME好正 但食唔到咩$...CSO 高達個D係玩裝玩點
作者: 無雙tSUn、    時間: 30-7-2010 13:20
我同樓主一樣都係要求多多
唉. 依加冇乜網遊岩玩-.-
轉左行去玩PC
作者: 檸檬    時間: 30-7-2010 15:04
瑪奇同 fs(free style) 係我玩得最耐既 game
作者: a24702011    時間: 30-7-2010 16:07
的確e家既網遊真係好悶= =
e家玩緊台灣勁舞 hea下
作者: manng1015    時間: 30-7-2010 16:41
其實你都幾高要求,E家D GAME係咁既啦
作者: 逝小翼    時間: 30-7-2010 18:14
manng1015 發表於 30-7-2010 16:41

雖然我都覺我係高要求,  但係我覺得依家OL 係退步緊

由一開始 魔力 彩虹 魔獸 勁舞團-> hp sd (有錢勁好多)-> 機械式online(有錢玩哂)

無左以前果種合作(有部份有 , 不過亦要加上商城既物品先可以勁) - 玩家與玩家既交流(而家ONLINE除左公會內 , 叫組隊升等同世頻買賣之外 , 我諗都無乜交流). 換黎既係自動化操作同埋與PC GAME無得比既畫質

我所指既交流唔只有幾句對話 同埋組隊內 叫人食水 叫人打邊隻 叫人用咩技果啲 , 係玩家同玩家可以真心交友(不止係公會入面) , 唔只剩係傾遊戲野.
而現存黎講 同以我睇咁多隻GAME黎講 , 得勁舞. 魔獸. 魔力我諗有做到 , 誇公會既真心交友 ,  
但係又有人會講 乜乜RPG 都得啦. 我可以講 , 依樣野係勁舞同魔力黎講唔只係高LV既小圈子先做到 , 就連低LV既玩家一樣有機會結識到唔同既朋友

加上 人無要求係永遠都唔會進步. 希望佢地快啲醒 , ..
作者: Puyola    時間: 30-7-2010 18:23
作者: 逝小翼    時間: 30-7-2010 23:37
試下玩家wed game啦,最佳推介,wed game
Puyola 發表於 30-7-2010 18:23

岩岩試左.. 剩係玩戰略又唔係太岩我. Travian我之前都試左 做左新手任就del左帳--
作者: blue﹏晞    時間: 31-7-2010 01:00
manng1015 發表於 30-7-2010 16:41

就係呢種心態依家d online game一隻比一隻差
作者: 翼風    時間: 31-7-2010 01:12
心淡的玩家肯定不止你一個
時下的網遊只單單是注重畫面這一環
可取之處在那裡?
特別...的地方在那裡?
對於有多年玩網遊經驗的玩家們來說....這些的網遊可玩性直接插水到零分
給你練到封頂那如何?
玩家們要的只是内容而不是要單純練功的網遊
真的....請代理商/設計團隊...不要再用這一些不用月費但直接賣神裝網遊來愚弄大眾和玩家們
更不要以"賣弄色情"作為賣點...
一次一次再傷玩家們的心了
=================
我跟樓主一樣...心淡了ORZ
所以我現在是滾回去玩單機(e.g left 4 dead2)跟web game了
作者: Sl0veR    時間: 31-7-2010 01:38
大多類玩家悶都係因為自己一個玩,
自己一個想試新Game,
試到悶又say good bye,
不停試新Game,
新Game無出得感快,
無新Game就開始話悶.

每次想禁入D舊Game玩,
禁入去之前又回想到隻Game悶.

十個有七、八個玩家都係用呢種心態玩Online Game.

我講過,
玩番你最耐玩ge Game,
係隻Game到識人,
一有fd同你玩,
你就一定唔會悶.
作者: hichan1994    時間: 31-7-2010 01:38

潛左水好耐,上泥講下野先...
----------------------------------------
首先,我認為一個可玩的遊戲唔可以冇左以下幾點:
1. 要控制遊戲幣流量平衡。
2. 在追求畫面的同時,不可放棄內容。
3. 以收費制來管理遊戲和收入,原因如下:收費制遊戲的管理程度比較良好。
4. 拒絕多開
5. 商城不可有影響玩家屬性和經驗值等東西
6. 有良好的交友系統
7. 有一些玩家互動的小遊戲(主要作解悶吹水之用)
-----------------------------------------------------------
以下是作為一個成功的遊戲,要有以下幾點:
1. 限制上線時間,令各階層人士均可玩到,令人人所玩的時間都一樣,不會出現24小時幫練情況(基本上冇可能,限制時間=限制收入)
2. 可以多點親民,令玩家知道他們是被人注重。
3. 保障玩家有bug而導至物品/經驗等問題,可以有一個合理的補償。
-----------------------------------------------------------------------------------
以下是作為一個香港人,
(個人喜好)
只有一點:

好心你咪搞咩代言人啦(有代言人的game我多數唔會玩)
通常係d game冇實力,老版怕冇人玩,先會搵代言人吸引玩家。
你地睇下wow.魔力,童話,巨商,天外,天堂等等.. 呢一D 風魔一時的遊戲其實都冇請過代言人。
雖然好多都未落左,但係咩GAME都會有佢的game齡,只在乎長定係短。
就算你搵代言人,都唔該搵d正常小小,咪搵d <女神>級人士泥啦。
有時間搵代言人出鏡,不如講下你隻game有咩好玩仲好啦。晒氣!

---------------------------------------------------------------------

我e家冇再玩online game啦,間唔中都會上泥下有咩玩ke..。可惜次次都係:game就冇,但次次都見到呢d帖。

我e家基本上係玩(DOTA類/區域連線/單機)遊戲。(信長,aoc,英雄無敵等等..)
作者: Sl0veR    時間: 31-7-2010 01:42
最主要唔係Game問題,
如果隻Game差,
無人玩ge話,
公司會去改(唔改只係公司白痴),
主要玩家唔識用第2個方向玩Online Game.
#22講左
作者: hichan1994    時間: 31-7-2010 01:45
最主要唔係Game問題,
如果隻Game差,
無人玩ge話,
公司會去改(唔改只係公司白痴),
主要玩家唔識用第2個方向 ...
Sl0veR 發表於 31-7-2010 01:42

唉..你都識講啦.. 試game都試唔到一隻正常game

次次一入到去我第一時間就係上官方網睇下特色。
但係無奈的係: 我成日都會見到 自動打怪,3D高畫質 等等野..

如果試到好玩GAME我通常都會係第一時間CALL FD玩..。可惜冇
作者: Sl0veR    時間: 31-7-2010 01:55
唉..你都識講啦.. 試game都試唔到一隻正常game

次次一入到去我第一時間就係上官方網睇下特色。
但係無奈 ...
hichan1994 發表於 31-7-2010 01:45

呢樣只係公司白痴,
玩家心態改左,
自然多人玩Online Game,
多人玩就有推動力,
無人玩ge公司都唔想用腦,
照舊出就算~
作者: 翼風    時間: 31-7-2010 02:17

講真...你諗一諗下點解外國game同亞洲地區出的game的分別點解咁大?
e.g:"激戰"點解人地買斷一個acc要成$320咁貴都有人買係因為佢的確係唔單單係純練功....而係你玩主線可以同人組...自己配技能....夜媽媽玩主線果時無人組隊咁點算好?無問題...佢npc隊員都準備好俾你...玩爆左主線咁點先?你可以去玩pvp...公會戰果d...人地細心到咁...你有無諗過?

直到現在激戰重係無汁...可想言之佢的實力
現在重研發激戰2中....可見佢的實力
點解代理商唔試下以玩家的角度去看看呢?
另外...#22果位朋友
玩game識朋友的確係好
但係...唔通佢唔玩你會跟住唔玩咩= =+
再加上.....現在出的game幾乎係大同小異
某A GAME出完...大受好評
之後某B game照抄到十足十
你再去B GAME到玩...你會否覺得有新意?
總言:現時大部份的GAME只係為呃錢而出
作者: [HK]賢先生    時間: 31-7-2010 09:54
未來的方向必定是低要求 高水準.
不是高要求 低水準
作者: 狸大    時間: 31-7-2010 11:01
一生人之中遇到最好玩既mmorpg
得幸福online(戰棋式回合制,有pk國戰,任務副本)-.-
不幸比戲谷玩謝左
而我又唔識睇日文,搞到冇得玩......
隻game真係好正-.-招招都打到自己友,要講合作同走位~.~
一走錯位 一係比人打一係打中自己友
國戰又唔會點比高lv屈,一隊 5打5可以取長補短
個人覺得呢d先叫正
果d咩咩武俠遊戲?
唔該唔好開咁多-.-好多人一早玩到厭.......
我3,4年前已經對武俠遊戲無興趣......
依家部機都冇online game係到-.-
幾年前已經對依家既online game冇咩興趣.......太唔好玩.......
作者: wuheison    時間: 31-7-2010 11:14
講真AIKA真係幾廢
果時我玩果隻GAME成個公會過去玩
玩左幾日就DEL哂GAME

彩虹係我其中一隻最愛GE GAME

E+玩緊FEZ都有2年都未悶  所以就重未心淡

另外樓主可以試下玩STARCRAFT II
玩下就知咩係高水準GE GAME
E+公測免費  我都玩緊
作者: 逝小翼    時間: 31-7-2010 11:22
大多類玩家悶都係因為自己一個玩,
自己一個想試新Game,
試到悶又say good bye,
不停試新Game,
新Game無出得 ...
Sl0veR 發表於 31-7-2010 01:38

我唔想玩舊game- -? 我之前好似有個po講左 魔力1收費要買點 我屋企周圍都無7仔ok仔 要等下次出街先有得買. 彩虹汁左 玩韓彩語言問題 如果英文既我都可能唔係係到抱怨 係度玩緊啦..

勁舞 我一開見到果百個好友全部off哂或假on(千年bug 我諗你有玩勁舞1都知) , 之後又del左隻game.

所以我都話 一隻onlinegame最緊要係識到朋友 , 講識朋友黎講彩虹真係好易 , 開間交流房 招乜有乜入 吹下水打下任真係好.
魔力主要係由買野開始交換卡片. 唔知而家佢地仲會唔會 , 以前我地係交完卡片耐唔時再搵佢鑑/買/賣野 買賣多幾次就開始傾計.
勁舞最緊要睇你衫 , 你無買過衫一定識唔到fd , 加上勁舞比較多"普遍80後"玩 , 要勁要型 , 周圍滅 , 吹雞 , 自認黑社會 , 其實我相信 十個認可能1個真都無. 加上因為自卑而比假相 , 比真相樣衰又比人串 , 所以係勁舞識既真心fd真係比較小或比較難識fd.

我講左咁耐其實都係想講 , 唔係我唔想玩 係隻game唔比我玩-_-.
作者: blue﹏晞    時間: 31-7-2010 13:29
我唔想玩舊game- -? 我之前好似有個po講左 魔力1收費要買點 我屋企周圍都無7仔ok仔 要等下次出街先有得買 ...
逝小翼 發表於 31-7-2010 11:22

交朋友也有分深交與淺嘗
而現時香港玩家的質素普遍低下(作為香港人我覺得這是一件非常無奈的事)

加上大部份代理商改遊戲設定並不是迎合玩家需要
而是為了刻意讓遊戲難度提高而無想過其中合理性
-------------以上是廢言-------------

香港網遊久而久之變成跟快餐文化一樣, 志在速食, 速速食完找下個
之所以舊網遊還有競爭力皆因舊網遊的系統會盡量達到平衡(因為沒有商城制存在)
魔力, 天堂, ro等等(不計算外掛, 或其他因素, 以月費制來看)都是有其獨特的系統讓遊戲能有平衡性存在(雖然ro現在平衡度不及以前, 但以前來看的確是各方平衡的好網遊)
使任何人能有一個公平的平台互相競爭和合作, 形成了遊戲並不能隨便讓一個玩家長久坐大
就是現在現金戰士很常有的強者恆強道理存在
作者: 逝小翼    時間: 31-7-2010 14:03
交朋友也有分深交與淺嘗
而現時香港玩家的質素普遍低下(作為香港人我覺得這是一件非常無奈的事)

加上大部 ...
blue﹏晞 發表於 31-7-2010 13:29

所以頂樓我都有提及真心朋友與點頭之交;p

同埋我同意你既講法. 遊戲既平衡性都係非常之重要.
作者: hichan1994    時間: 31-7-2010 20:10
講真AIKA真係幾廢

E+ ...
wuheison 發表於 31-7-2010 11:14

我都有玩wo...玩緊神族....(新手咁解)
作者: kk123698741    時間: 31-7-2010 23:22
其實我認為魔法之輪都幾好玩呀 (指係交友吹水 升呢果d)
右免費,但係由於隻game都冇咩點賣過廣
告 少人玩 所以都冇咩人玩到團隊任務
如果多d人都應該幾好玩,
最慘係張佢汁左- -"
作者: 逝小翼    時間: 31-7-2010 23:47
講真AIKA真係幾廢

E+ ...
wuheison 發表於 31-7-2010 11:14

fez難上手成日死同埋啲老手成日丙新手搞到無玩-_-
我果時覺得畫質唔係我口味之外都唔錯.
係老手態度+成日死到無引;p

starcraft2 身為暴風雪FANS既我一早試左 , 我都係鐘意WAR3多過佢
只能說本人對太CYBER/機器人不太愛..
亦係因為咁我成日比人話錯過好多正GAME-_-(EG : SDGUNDAM.

題外話: 唔知點解我唔鐘意GUNDAM但係我玩CUNDAM WAR

其實我認為魔法之輪都幾好玩呀 (指係交友吹水 升呢果d)
右免費,但係由於隻game都冇咩點賣過廣
告 少人玩 所 ...
kk123698741 發表於 31-7-2010 23:22

真係宣傳不足 , 如果唔係可能會成為我第3隻最愛既OL-0-.
作者: tt19952000    時間: 1-8-2010 21:00
mmorpg太悶了
我受不了做機械式沒變化的事
有某d fps是做的很好
可惜外掛太多而且唔服輸瘋狂係度嘈
打機都係想開心姐
咁玩黎又點會開心呢
之後就是伺服器
最憎就係經常斷線
玩下玩下斷好無引
再下一面吸水太深
唔買點=無出頭天
對 我就係窮
所以我唔玩
仲有就係玩家
打機就係要識朋友一齊打先好玩
無人既GAME不如玩PC GAME好過
以前果代只有中學生會打機
所以玩得比較輕鬆-_-
作者: 極默    時間: 1-8-2010 21:34
我玩甘耐最好玩都係魔力同ro....而家d game真係無晒合作同交易........
好玩既外掛又多..又唔理外掛=[
作者: 幪面俠    時間: 2-8-2010 10:49
我目前玩過最好玩既mmorpg都係Gamania既封魔獵人
佢雖然係一鍵打怪果種
但本身個遊戲真係好有吸引力 係我玩得最長既olg
可惜 而家遊戲入面都係人帶人咁升上去
連一隻未簡職既新手都可以99lv ~_~
作者: kafu1234    時間: 2-8-2010 11:42
我喜歡魔力1

目前眾多遊戲中 一款 最接近社會型態遊戲  各個階層 環環相扣 !
而不是一昧打怪練功  打卡不洗錢   社群凝聚

不喜歡玩魔力2
基本上魔2 的玩法 還是有點怪...
連打卡都要錢

魔力1是月費制-小學雞比較少?
魔力2是免費制-小學雞比較少?
作者: 逝小翼    時間: 2-8-2010 12:57
我喜歡魔力1

目前眾多遊戲中 一款 最接近社會型態遊戲  各個階層 環環相扣 !
而不是一昧打怪練功  打卡不 ...
kafu1234 發表於 2-8-2010 11:42

哈哈岩哂>_<
而家玩緊某服魔力 不是513那個.
台灣人多 他們都會幫助人:>(因為地圖改動了不小 還有太耐無玩唔識路__-
都係覺得魔力1最好
(想當年我玩魔1果時都係小學雞 不過唔會做而家小學雞做果啲野-_-V
作者: 紫影`    時間: 2-8-2010 13:33
咁樓主有冇試過玩魔獸世界?
我依家玩緊,覺得幾好喎
不過無親友就真係難玩d既
作者: 逝小翼    時間: 2-8-2010 14:27
咁樓主有冇試過玩魔獸世界?
我依家玩緊,覺得幾好喎
不過無親友就真係難玩d既 ...
紫影` 發表於 2-8-2010 13:33

有親友呀 佢地叫我玩隻坦 不過我升左陣唔係太鐘意玩
因為太多同類game
如果我玩第一隻係魔獸既話可能仲玩緊. 但係玩得太多同類 令我止左步--
作者: 盟星    時間: 2-8-2010 21:04
魔獸80先係開始
作者: 逝小翼    時間: 2-8-2010 23:11
魔獸80先係開始
盟星 發表於 2-8-2010 21:04

-_-2年後我就HKDSE 頂多玩埋2010年. 點沖上80
本身想係暑假搵隻新ONLINE過埋佢..但係而家都係溫書 睇動畫算--
同埋開住隻魔力吹下水_-
作者: orochi    時間: 2-8-2010 23:17
我覺得隻百變online幾好玩~_~
可惜唔岩新手玩
作者: 王子樣    時間: 3-8-2010 14:15
依家既game只注重高質素畫質.但係唔理內容.令遊戲空泛
作者: 乂叛小孩    時間: 5-8-2010 12:13
百變唔錯
幾好玩
不過D裝要點買
作者: 955247    時間: 5-8-2010 14:37
唔知點解 我童年 玩魔力同彩虹既經歷同你一樣
有$$果時就玩魔力 無$$就玩彩虹
作者: tvcomhk2004    時間: 6-8-2010 01:11
其實呢排冇外掛同人流高都係SD同巨商....
SD可以話唔洗好多錢,都係d機位可能要d錢
巨商聽同學話就白手興家難d....
SD我都玩緊,不過越黎越呃錢。
玩家質'數'就ok啦,撞到d乜乜既人就一時一時。
巨商就冇玩過,不過想玩。
作者: 神駱    時間: 6-8-2010 19:13

魔獸乃當今魔獸升80好易~_~
不過之後要好晒時間玩

魔獸乃當今MMORPG之王
6年之久
作者: 75507550a    時間: 10-8-2010 12:36
魔獸信長我有play    有好多唔同角色       武器      其實依種GAME   唔洗升LV  係好好  不過!!!好多人都開D叫做"MH"...真係心淡啦我....我自問...我PLAY魔獸信長唔小過48個月(可以話係高手@v@)有場.我PLAY果心..D人冇啦啦話我開MH..唉..仲有好多走場9..
作者: ls006493    時間: 11-8-2010 14:58
魔獸爭霸3之寒冰霸權 要玩ggc^^
作者: 。新月。    時間: 11-8-2010 16:18
我依家剩係接受到既online game 就只係得魔獸世界/口\ 中毒太深

玩過最好既又點會降級玩?
作者: 鴨子;)`    時間: 2-10-2010 23:54
分析得幾好丫-v-
我都系響出面搜尋野見倒尼篇野..申請帳號黎回覆
其實玩網遊真系著重交友-_-
老實講我由升f1開始玩網遊..
彩虹冒臉真系好吸引 真系衰響佢吾更新然後汁-_-
勁舞1我系完全一時玩一時吾玩果d黎-___-系咁斷斷斷 重玩完又因為fd吾玩又吾玩..
但我欣賞勁舞1既交友模式 其實佢既模式吾系吾好玩 但唯一差就系d人成日滅黎滅去-_-真系好煩
尼個暑假開始仲系咁炸頻炸房-___-而家炸號都出嘛 真系好煩(我暑假又玩返)
勁舞2我覺得畫面果d野同勁舞1差太遠-_-吾想玩
你講既有d game我就無玩過/好少玩 所以吾回應

彩虹島其實都吾錯-_-不過我覺得悶就系打怪
黎黎去去都系果d d怪要睇lv打-_-無技術可言
副本都仲可以玩幾好玩 裝備、技術都要有少少 怪出既道具亦好正
d稀有野都好令 人物又可以整到好得意 好有個人風格 交友還可以..
但真系衰在對中手老手黎講好悶-______-副本幾個高lv+少少技術+勁裝已經殺哂

不過我覺得最好玩系瑪奇-v-
唯一缺點系頻道選左人物系無得轉ser-_-開左個人物響咩ser就無得轉 只系有ch揀-_-
要轉第2個ser玩就要再開人物 而且交易不共通..
另外就系地圖好大-_-城市傳送點(星月門)只系響指定時間開某個地方  平時吾開可能用屋企傳單記點/騎寵飛寵(要點亦都幾貴-_-)
但系瑪奇系唯一留住我最耐最長久既game..
因為交友非常好-_-有公會有家族(家庭)而且玩家大部份都好有禮貌好友好
不過因為港澳台系同一個既-_-所以吾同ser港人台人澳人佔既比例吾同
就好似我玩開既愛頻 就系大量台人少量港人澳人=w=不過只要你打書面語其實都溝通倒.
台語吾明佢地會解釋-v-你亦可以先表明自己系港人/澳人  台人會調節令你明白=w=當然我地都要咁啦
而且佢吾同一般打怪game-v-職業系自由選擇 亦有3個種族
你可以揀你主修咩職副修咩職-_-亦系考技術既game
更加無lv講 因為50lv以上開始好難升=w=除非你累等過800..
而且仲有角色育成感覺..歲數可以自己揀-v-當然有能力不同.
造型又多樣化=w=非常吸引 最吸引系主線任務 系一個故事 無次更新都會系新既主線
影子任務亦好好玩 仲有其他任務玩=w=亦有大量既活動俾玩家參加=w=非常有交流性
不過-_____-黑橘好屈錢..恩..
作者: mui1388ken    時間: 3-10-2010 19:35
本身我鐘意玩下一d好玩o既mmorpg打怪game...e家玩緊iris= =雖然唔明點解d人話唔好玩...但我覺得真係唔錯
作者: hichan1994    時間: 5-12-2010 13:21
本身我鐘意玩下一d好玩o既mmorpg打怪game...e家玩緊iris= =雖然唔明點解d人話唔好玩...但我覺得真係唔錯 ...
mui1388ken 發表於 3-10-2010 19:35

打怪game唔係唔好玩...

只不過要睇打怪模式如何..wow算係做得很好。

而且入面好多得意野可以玩~

所以我E家去左玩wow lu~

...雖然lv唔高- -" 話說升到6x 唔想打副本升...想升80,幾日都ok,問題係冇心機...(本人戰場狂是也)

唉~~等緊碼奇英雄傳啊~~~~~
作者: 冷星魂    時間: 6-12-2010 22:55
個人感覺是現在的有點新不如舊的感覺

所以現在可能我轉向網頁的跟玩回舊的網遊就好了
作者: 狸大    時間: 7-12-2010 14:31
online game
人生之中只有3隻我認為好玩~.~
幸福online
同楓之谷(wonder king都唔錯)
可惜
第1隻比戲谷整死左
第2隻有點玩晒加副本太多,好多好玩既副本都唔見晒人,人多既就係一d幾分鐘完事,係咁打怪係咁打怪,冇時間同人吹水既副本,同d戰友唔見晒
至於wonder king,美版人就少.港台就比GC拎到個代理之後就潛左水~.~
作者: jokewell7    時間: 7-12-2010 22:24
認同呀。冇玩魔力之後冇一隻玩得沈迷...魔力交友真係做得好好..識到好多人
係任難做d
作者: zengzibi    時間: 7-12-2010 22:46
龍之谷的確留不到人,玩到32已經不想玩,職業不平衡,交易都要用點,打架只能在房打。如果可以出城打怪,沒有疲勞限制。出城開紅,咁就正
作者: wiwy    時間: 18-12-2010 23:25
低LV PK唔會輸比高LV , 技術型ONLINE  

其實呢項先係部份game冇人玩既原因

升左lv=冇升lv   咁育成既意味去左邊?   
你話賽車/跳舞既game咁樣我接受到,但係如果係打怪/打人game我就認為不合理

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://mcro-dsp.comcncontactwww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2