查看: 10718|回復: 207
打印 上一主題 下一主題
收起左側

你們的食物名稱,試下la!~

關閉 [複製鏈接]
一:自己的生日月份
1.        生炒 2.清蒸 3.炸 4.水煮 5.香煎 6.燴 7.焗 8. 燒9. 白煮 10.燉 11.咖哩12.煙分
二:自己的生日日期
1.        鴨 2.雞 3.牛 4.羊 5.魚 6.尤魚 7.什菜 8.蕃茄 9.什果 10. 鵝 11.腸仔 12.蛇 13.午餐肉14.火腿 15.魚翅 16.海參 17.芝士 18.蔥花 19.芽菜 20.豬 21.蟹 22.蝦 23.龍蝦 24.鴕鳥 25.袋鼠26.狗 27.花膠 28.荷花雀 29.田雞 30.豆腐 31.朱古力
三: 將生日日期,月份及年份加上 例:1980年5月20日出生
                               =1+9+8+0+5+2+0
                               =25
                               =2+5(如數字超過20才需多加這部份)
                               =7
1.        飯 2.粥 3.意粉 4.河粉 5.旦 6.腩 7.肥肉 8.公仔麵 9.沙律 10.包 11.內藏 12.丸 13.鞭(既小弟弟) 14.湯 15.餅 16.pizza 17.薵司 18.刺身 19.鍋 2O.扒

本人的食物名稱是: 香煎田雞包= =”

評分

參與人數 1樂點 +2 收起 理由
denny20011325 + 2 爛gag

查看全部評分

回復

咖哩海參沙律-,-;
乜黎嫁@@..
回復 支持 反對

燉狗旦== 岩岩好3個字   but.....好嘔心
回復 支持 反對

香煎午餐肉粥  
睇落幾好食
回復 支持 反對

咖哩午餐肉丸(午餐肉定肉丸定午餐肉既丸?)
好正常既食物
又好似有d怪-.-
回復 支持 反對

咖哩牛包= =
呢個洗唔洗加個肉字係牛字之後呢?
回復 支持 反對

我係燒什菜沙律~好似好好味
回復 支持 反對

煙分田沙律

嘩.......
搞咩.......整樣咁既食物比我
回復 支持 反對

呢啲嘢勁無聊

我唔明做咩會有,睇下自己係咩食物

到底關咩事...
回復 支持 反對

焗海參公仔麵