查看: 5210|回復: 24
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[抱怨專區] online game的演變(文章可能過長...怕悶慎入)

今日系到同大家分享下小弟對online game既小小慨嘆...
先黎個小小既開場白...
話說小弟第一隻玩既時候...仲系月費時代...
寵物王...魔力寶貝...童話...M2神甲奇兵...天堂...神領...
呢幾隻game...當時都係online game介既數一數二好game!!
當時小學...仲記得要買月費卡...一定系...每日零用錢...儲儲儲...
個陣真系好開心...因為只系一張月費卡...
入到game...大家都系公公平平咁去玩一隻game...
但隨住時代演變...當巨商既出現...
就更加令到之後既遊戲都系出商城...
就連月費既童話同魔力...都出免費版...
但根本發覺以加既online game...
就算玩法幾新...畫面幾靚...都搵唔返以前online game既喜悅
點解??
因為以前78~98就...嘩...終於有點啦...入game la...升lv啦...
但系以家...入game...有咩好做...??死啦...無hkd...點升lv ar??
HKD戰士永遠玩曬!!~~同社會一樣咁現實~~
總括幾句...如果無出過免費game行商城...
依家d game更本唔洗出幾個月就無人玩...
一定有人問我..有game咩會咁牙??幻月已經好明顯...
同埋唔好話幾個月已經系長...以前d game...
一隻行行地都頂成兩年幾...

評分

參與人數 1樂點 +5 收起 理由
JSN + 5 內容精彩

查看全部評分

回復

我都覺得計月費的遊戲好玩好多-v-`
回復 支持 反對

接受現實啦 巴打
有錢真係玩哂
就好似香港咁
回復 支持 反對

寧願有D好玩既GAME收月費。
回復 支持 反對

以前D GAME 買點唔係必需
就算唔買點都唔會同人差太遠
細個有錢可能會買下點卡
買一張都可以開心好耐

但係E+D GAME 根本唔買點係無得玩
隻隻買唔到幾日.就發覺唔買點玩唔到咁去
所以我唔再玩E+D GAME
一張點都唔會再買
回復 支持 反對

小弟第一隻Game 係幸福 Online 可能冇咩人聽過..
回復 支持 反對

月費卡<---------幾錢?
回復 支持 反對

我玩瑪奇
d 百幾lv 用$戰士買勁裝 仲勁過我幾百lv= =講真
回復 支持 反對

如果有玩過N-age ge 你會仲想死....
之前N-age轉商城果陣仲有收月費...好似有幾個月
商城同月費一齊黎   玩死人!!!!!!!!1
回復 支持 反對

石器都無講

呢個文章fail
回復 支持 反對