打印 上一主題 下一主題
收起左側

[傭兵資料] 多聞天王點評

其實只野係打騎士刷經……
魔界幻龍 發表於 14-3-2016 14:33

騎士係邊隻?
回復 支持 反對

伽尔基
( 9级)        经验值:85000
抵抗力:打击抵抗 275%, 魔法抵抗 280%
技能:冰霜发刀(2个刀片), 主拍清音, ...
魔界幻龍 發表於 14-3-2016 21:07

40萬血,我而家204,一招技打28000左右, 打得好慢
回復 支持 反對

以我所見,龜天王放技速度極快(所以燒魔才極快),要快打40萬血不難
foolruner 發表於 15-3-2016 10:10

重點係多聞範圍細,你打40萬係唔難,但你仲要清另外D黑天, 基本上一D都唔快
回復 支持 反對

咁而家大家多數打咩升?
我而家打緊人馬/冰肥, 你地有冇好推介
回復 支持 反對

一直於冰樹升,但都試過打鳥人、守護兵、侍從長、印度蛇(多擊怪,幫助輸出)
鳥人/守護兵不夠頂
侍從 ...
foolruner 發表於 16-3-2016 10:29

有,隻龜仔個抗係有關多聞個抗, 大約=多聞-40%
回復 支持 反對

做左少少測試
試過點全雪同全龜
而家210,試過司S(全雪)同埋210太套(全龜用)
全雪的話打冰肥冰樹可以打到27000一hit(一招技2hit)
全龜的話隻龜有190000左右血, 反傷一下73000左右

我今次最主要講全龜,因為相信大部分人都點全雪
試過打好多唔同怪, 偉駝天同駱駝肥仔都反得幾快下
但係最煩既係好多時D怪都唔打你隻龜, 所以會剩怪, 可能要用多聞打
如果打一隊既話係好輕易打死
但去到3-4隊開始就難打, 1)大量怪就去打你其他兵, 2)隻龜有機會坦唔住
另外我試左一樣野就係有祖同冇祖
我發現冇祖的話, 反傷既frequency係會高D(未證實,大家可以一試)

評分

參與人數 1樂點 +20 收起 理由
foolruner + 20 內容精彩

查看全部評分

回復 支持 反對

你用全智?如果全力會否不只7.3萬?
foolruner 發表於 18-3-2016 09:04

隻龜食天王既全部屬性,所以你點全體全敏效果都係一樣
回復 支持 反對

難怪有片點全體。即是玩臭鞋,選裝備可以選天王套
foolruner 發表於 18-3-2016 14:02

如果玩龜仔 220太最好 屬性點最好 谷戰亦最勁 缺點係法抗較少
    如果玩雪 應該都係天照

其實我想試埋持國 可惜又要合過隻馬 真係太貴了
回復 支持 反對