打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 《Raycity Online》車手入油專區 [吹水專用]

關閉 [複製鏈接]
呢個係我同人收~_~
唔好同人講...我收150...佢收160...
yahoo1011 發表於 24-3-2010 01:05

我唔會同人講既~_~ 不過有人睇post....
回復 支持 反對

【生果報訊】曾於連鎖咖啡店工作的失業抑鬱男,在公眾圖書館輪候使用電腦時,不忿職員態度惡劣,竟在網上討論區留言自稱「粗框眼鏡色魔」,更發送「香港邊個地方強姦學生妹無咁易俾人捉」、「一萬蚊幫你殺一個人」及「想整個炸彈炸曾蔭權間屋」等四則訊息。涉案青年昨在屯門裁判法院承認四項有違公德罪,還柙候判。記者:楊家樂

現年 24歲的無業被告陳永良,家住天水圍。庭上所見,他身形瘦削,架上粗膠框眼鏡。案發於去年 12月 7日下午,他於一小時內在高登討論區先後留下四則訊息,分別是「喺香港邊個地方強姦學生妹無咁易俾人捉」、「我爛命一條,一萬蚊幫你殺一個人」、「我想整個炸彈炸曾蔭權間屋,要咩材料」及「我係粗框眼鏡色魔,非禮女個感覺真係爽」。
08年失業後患抑鬱症

上述四則留言在網上引發熱烈討論,有網民更留言安慰被告「係咪唔開心」。警方商業罪案調查科關注事件,先後聯絡元朗博愛社區數碼中心一名經理及一名圖書館管理員調查,終拘捕被告。辯方求情指,被告曾於星巴克咖啡店工作,惟 08年底離職後一直失業,患上抑鬱症。案中以「活着多好」為網名的被告,有自殺傾向,需往青山醫院接受治療。辯方解釋,被告當日正輪候使用電腦,惟圖書館職員態度惡劣,大聲指摘被告排隊時「行得太埋」。被告為發洩不快,遂於使用電腦時貼上有關留言,沒有想過後果如此嚴重。主任裁判官郭偉健稱,看不到被告的留言與職員的態度有何關係,又指留言內容令人厭惡,任何情況下也不應提出。案件押後至本月 24日,等候心理專家報告始判。

案件編號: TMCC783/10

所以講野小心D...隨時無啦啦比人拉
回復 支持 反對

原本喉嚨痛好緊
但係空氣差又整到我鼻水長流
鼻水倒流攪到又咳...喉嚨又傷返~_~

冇發燒...但係再咁落去真係.....~_~
唔知版主突然死亡會點呢 XDDD
回復 支持 反對

【生果報訊】曾於連鎖咖啡店工作的失業抑鬱男,在公眾圖書館輪候使用電腦時,不忿職員態度惡劣,竟在網上討 ...
萍妹妹 發表於 24-3-2010 20:58

^^ 多謝萍妹妹分享
回復 支持 反對

【生果報訊】曾於連鎖咖啡店工作的失業抑鬱男,在公眾圖書館輪候使用電腦時,不忿職員態度惡劣,竟在網上討 ...

係度吹水都要講野小心d@@
回復 支持 反對

係度吹水都要講野小心d@@
紅彗星 發表於 24-3-2010 21:08

所以吹d開心正面既野啦 XD
回復 支持 反對

小弟在此正式宣佈,退出光線飛車
回復 支持 反對

小弟在此正式宣佈,退出光線飛車
花島楓月 發表於 24-3-2010 22:10

你又做乜事.........
回復 支持 反對

你又做乜事.........
紅彗星 發表於 24-3-2010 22:16

冇,唔想玩姐= =
回復 支持 反對

咁型仔?
回復 支持 反對