打印 上一主題 下一主題
收起左側

羊符既真正作用 你以為只有雙倍血?

咪同羊FU 一樣... 如第一撃1000 原先得800HP 都係一下死...
wc030201 發表於 20-1-2016 00:55

你終於明白了^^

羊符先扣血,後補滿
龜狗符先扣血,後加防
這樣的設定,對羊符最有利,因為扣完血,立即補滿加上雙血,於是有三管血
回復 支持 反對

你終於明白了^^

羊符先扣血,後補滿
龜狗符先扣血,後加防
這樣的設定,對羊符最有利,因為扣完血,立 ...
foolruner 發表於 20-1-2016 01:24

其實我唔明....

加上 羊FU 開FU時...唔會補滿再2陪   係現時有幾多HP就再2陪
例如食左一下傷 3000/4000 HP   再開FU後 =6000/8000
回復 支持 反對

天使技要放技,需要按三次制,而且要精準放技
馬殺一隊冰樹都是10次制
太浪費時間,不如不要
回復 支持 反對

其實我唔明....

加上 羊FU 開FU時...唔會補滿再2陪   係現時有幾多HP就再2陪
例如食左一下傷 3000/4000 H ...
wc030201 發表於 20-1-2016 10:57

這個要再測試一下,可能當年測試已經過時
回復 支持 反對

天使龜符未必是常識,不過你看較多而已
不用回血都可以硬殺的陣,自然無所謂
用過死與不死之間的陣,就會明白,天使開技有多浪費時間了
這是只靠金錢堆砌的人無法理解的事^^
回復 支持 反對

睇完咁多次,我都覺無咩特別優勝之地對於
羊FU會勁過龜FU
我睇唔出 有無天使/同用咩FU 有咩關係

2者都係要食一下先開FU 加啦
在死與不死之間,我都唔覺得 羊一定比龜FU

你2陪血都係好快清哂
回復 支持 反對

睇完咁多次,我都覺無咩特別優勝之地對於
羊FU會勁過龜FU
我睇唔出 有無天使/同用咩FU 有咩關係

2者 ...
wc030201 發表於 20-1-2016 15:33

假設你有1000血,未開符扣650,開符扣300,每3hit回2000血(明女),但一開始開技需時,要第4hit才回(如果有人人手能及得上電腦的話,我無話可說)
羊符
1HIT = 350/1000>>>2000/2000(開符補血)
2HIT = 1350/2000
3HIT = 700/2000
4HIT = 50/2000
回血 = 2000/2000
4HIT = 1350/2000
5HIT = 700/2000

龜符
1HIT = 350/1000
2HIT = 50/1000
3HIT = 0/1000死

明明1000血開龜頂3HIT是足夠的,卻因為第一下沒有補滿血而死
回復 支持 反對

1000血
青龍都講緊4000血
低lv青龍太套都2000血

有咩兵得1000血

假設你有300血,未開符扣650,開 ...
魔界幻龍 發表於 20-1-2016 16:12

滿足你願望
---------------------------------------------------------------------------------------------------
    假設你有100000血,未開符扣65000,開符扣30000,每3hit回200000血(明女),但一開始開技需時,要第4hit才回(如果有人人手能及得上電腦的話,我無話可說)
羊符
1HIT = 35000/100000>>>2000/2000(開符補血)
2HIT = 135000/200000
3HIT = 70000/200000
4HIT = 5000/200000
回血 = 200000/200000
4HIT = 135000/200000
5HIT = 70000/200000

龜符
1HIT = 35000/100000
2HIT = 5000/100000
3HIT = 0/100000死

明明100000血開龜頂3HIT是足夠的,卻因為第一下沒有補滿血而死
-----------------------------------------------------------------------------

呀一不小心多按了一個零
回復 支持 反對

咁講用天使加龜符..咪好硬- -
回復 支持 反對

天使放一下先.再比野打一下開龜符..之後個膜會要到16秒嗎?
回復 支持 反對